İSTANBUL / ÜMRANİYE - Şehit Öğretmen Yasemin Tekin İlkokulu

Akvaryuma Gezi Düzenledik

Sınıf Öğretmenimiz Ezgi Kızıldağ hanımın rehberliğinde öğrencilerimize keyifli bir gezi düzenledik.

Arkadaşları ile beraber yeni deneyimler edinen öğrencilerimiz, keyifli  vakit geçirdiler, sosyalleşme imkanı buldular.

Programlı gözlemlerle öğrencilerimizin doğru genellemelere ulaşmaları, zihinlerindeki bilgileri genişletip yeniden yapılandırmalarını ve böylece daha doğru ve daha hızlı öğrenmeleri  sağlandı.

Akvaryum Gezisi ile, her şeyin sanal ortama taşındığı bir dünyada;  çocuklarımızın dokunarak, doğal ortamında duyumsayarak, eleştirerek, eğlenerek, paylaşarak, gözlemleyerek öğrenmesine, kendisini ve çevresini keşfetmesine fırsatlar sunulmuştur. Bu fırsatlar ile çocuklarımızın öğrenmeyi kısıtlayıcı bir görev olarak görmelerinden ziyade keyif aldıkları bir seyahat olarak algılamaları sağlanmıştır.

KONFERANS SALONU

Konferans salonumuz, okulumuzun giriş katında  bulunur, 100 kişi kapasiteye sahiptir.

Kanferans salonumuz, kaliteli teknik donanım, ses ve ışık düzeni ile personelimize ve öğrencilerimize hizmet vermektedir

Okulumuzda düzenlenen toplantılar, etkinlikler, törenler, konferanslar, yarışma ve seminerler için kullanılmaktadır.

Cumhuriyet Bayramımızı Çoşkuyla Kutladık

Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız törenimizi okulumuzun bahçesinde yaptık.

Törenimizin hazırlanmasında ve sunumunda yer alan, katkı sunan değerli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve  kararlılığı ile Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık.

Sınıf süslerimizi el becerilerimizi kullanarak hazırladık.

Sınıflarımızda ve koridorlarda bulunan panolarımıza astık.

Panolarımızın hazırlanmasına katkı sunan değerli öğretmenlerimize  ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Ekm

Öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri Sınıfı Kazandırmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Bilişim teknolojisi iletişim ve bilgisayar sistemleriyle bağlanabilen bilgi hizmetlerinin tamamı için kullanılan bir kavramdır.

Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dahil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.

Öğrencilerimizi çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatmayı, yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirilen çabalarımız, meyvesini verdi.

Destek ve yardımlarını esirgemeyen, isminin açıklanmasını istemeyen değerli bağışcımıza içtenlikle teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Eyl

İlköğretim Haftası Kutlu Olsun

Kendimize, vatanımıza, ailemize yararlı olmanın ilk yolu okumaktan geçer. Ancak okuyan bir insan bilgili olur ve doğru olanın ne olduğunu anlayıp problemlere çözümler getirebilir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek bilimsiz ve ilimsiz olamaz.

İlköğretim bilindiği gibi temel öğrenim seviyesidir. 4+4+4 eğitim sistemi ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır.

İlköğretim, yavrularımızın ilk bilgilerinin aldıkları, dimağlarının genişlediği akranları ile sosyal kaynaşmanın yaşandığı öğretim dönemidir. Çocuklarımızın kişiliklerinin oturmaya başladığı ve hayata dair bilgilerinin önemli bir kısmını edindiği bu yıllar gelişimleri açısından çok önemlidir.

Çocuğunun okula başlaması her veli için unutulamaz ve en önemli deneyimlerden biridir. Daha dün emekleyen bebeğin şimdilerde okul forması giymiş halde elinde çanta ile okulun yolunu tutması gurur duyulacak sevindirici bir manzaradır. İlk harflerin öğrenilmesi, ilk çizgiler, ilk okul yaramazlıkları, ilk ödevler, ilk çarpım tablosu ezberleme deneyimleri...

heyecan verici süreçlerdir. Herkes için bu dönem gayet özeldir, aynı zamanda çocuklarımız için, eğitim kariyeri ve kişiliğin oluşması için uygun adımların atılma zamanıdır.

Okulumuzda İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde panolarımız yazı ve şiirlerle donatılmıştır. Emeği geçen değerli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ederiz.

Okulumuzda İlköğretim Haftası kapsamında kutlama programı düzenlenecektir. Program çerçevesinde öğrencilerimiz İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler ve yazılar okuyacaklardır. Öğrencilerimize okulun önemini anlatan etkinliklere yer verilecektir.

Eyl

Rehber Öğretmenimiz Merve Batkitar hanım, sınıf öğretmenlerimize yönelik olarak hazırladığı Psikososyal Destek Eğitimi (Salgın Hastalık) konulu sunumunu yaptı.